ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un seminar în domeniul drepturilor omului a fost organizat la Chișinău, cu suportul UE

10:34 | 27.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Centrul pentru Promovarea și Protecția Drepturilor Femeii Tinere a organizat, pe 25 septembrie, la Chișinău, un seminar cu tematica "Cunoștințe despre drepturile omului". Acest seminar a fost finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Fundația Canadiană pentru inițiative locale, informează MOLDPRES.

Seminarul a fost organizat pentru persoane care au un impact semnificativ asupra promovării și protecției drepturilor omului: reprezentanți ai societății civile (personal al ONG-urilor, profesori) de pe cele două maluri ale Nistrului.

În cadrul seminarului, participanții au aflat o mulțime de lucruri noi despre drepturile omului, despre istorie, au fost informați despre documentele internaționale din domeniul drepturilor omului, s-au familiarizat cu diferite categorii de drepturi ale omului.

Participanții au discutat nu doar despre drepturile personale (civile), politice, socio-economice și culturale, ci și despre drepturile copilului.

În etapa finală a seminarului, participanții au pus în discuție cazuri reale și posibile de încălcare a drepturilor omului, precum și au fost informați despre mecanismele legale de protecție a acestora.

Orientarea practică a seminarului a contribuit la interesul deosebit al participanților. Așa cum au menționat participanții la seminar, ei vor fi în stare să-și protejeze drepturile.

Andrei Nikolaev, directorul Asociației Culturale Bulgare din Transnistria, a menționat că seminarul s-a desfășurat într-o atmosferă activă și prietenoasă, participanții au învățat o mulțime de lucruri noi despre drepturile omului, informații pe care le vor putea aplica în activitățile lor.

Până la urmă, drepturile omului sunt reguli de conduită, care asigură protecția fiabilă a libertăților fiecărei persoane. Drepturile oferă unei persoane posibilitatea de a face ceea ce-și dorește în cadrul legii.

Lectorul seminarului, Florea Eugen, doctor în drept, conferențiar universitar, a menționat că drepturile omului oferă anumite libertăți pe care fiecare dintre noi trebuie să le aibă. Iar ignoranța drepturilor omului ne limitează în activitățile noastre zilnice și, prin urmare, dimpotrivă, dacă ne cunoaștem drepturile, vom putea să ne protejăm, să le folosim zilnic și, în acest sens, viața noastră va fi deplină.

img17007414

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!