ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci școli de tip-internat vor fi lichidate

11:43 | 28.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Cinci școli de tip-internat din țară vor fi lichidate, potrivit unei hotărâri de Guvern care va fi publicată mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Conform documentului, este vorba de Școlile de tip-internat pentru copii orfani și rămași fără îngrijirea părinților din Orhei și Leova, școlile-internat auxiliare din satul Crihana Veche, raionul Cahul, din satul Sărata Galbenă, raionul Hâncești, și din Rezina.

Bunurile și terenurile aferente vor fi transmise din gestiunea instituțiilor vizate consiliilor raionale și locale.

Lichidarea școlilor de tip-internat este argumentată prin faptul că numărul de copii în raport cu capacitatea din aceste instituții era mic. Astfel, unii copii au fost integrați în familii, iar alții au fost plasați în asistență parentală profesionistă.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img17007468

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!