ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Vamal

12:49 | 28.09.2017 Categorie: Comunicate

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Ambasadorul Michael Scanlan, în cadrul căreia au fost discutate particularitățile colaborării instituite, precum și perspectivele de identificare a noi domenii de interacțiune.

Vitalie Vrabie i-a mulțumit șefului Misiunii OSCE în Moldova pentru susținerea eforturilor de consolidare a capacităților instituționale ale Serviciului Vamal, inclusiv prin organizarea a numeroase cursuri de instruire pentru angajații vamali pe o serie de subiecte asociate domeniului vamal și securității transfrontaliere.

De asemenea, șeful Vămii a subliniat importanța programului de instruire anticorupție organizat de OSCE, în cadrul căruia patru angajați vamali au fost instruiți ca formatori anticorupție. ”Misiunea de asigurare a securității economice a statului presupune în mod prioritar nu doar dezvoltarea instrumentelor antifraudă, dar și sporirea permanentă a nivelului de profesionalism și integritate în rândul angajaților sistemului vamal”, a opinat Vitalie Vrabie.

Necesitatea dezvoltării domeniilor menționate a fost evocată și de către Ambasadorul Michael Scanlan, acesta declarând că salută și susține orice inițiativă menită să contribuie la consolidarea nivelului de securizare economică în regiune.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!