ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

27 de grădinițe din țară rămân închise din cauza lucrărilor de reparații

12:01 | 02.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 2 oct. /MOLDPRES/. 27 de grădinițe din țară rămân închise din cauza lucrărilor de reparații nefinisate, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, informează MOLDPRES.

Mariana Goraș, șef adjunct la Direcția învățământ preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, a precizat că ”în toate aceste instituții continuă lucrările de reparații începute în vară. Astfel, grupele pregătitoare din grădinițe își desfășoară activitatea în incinta gimnaziilor locale sau a școlilor primare, iar copiii din celelalte grupe continuă să rămână acasă până la deschiderea instituțiilor preșcolare. Potrivit informațiilor din teritoriu, majoritatea grădinițelor vor fi redeschise începând cu 1 noiembrie curent”, a menționat Mariana Goraș.

La rândul său, șeful adjunct al Direcției educație, tineret și sport din mun. Chișinău, Viorica Negrei, a menționat pentru agenție că în capitală nu funcționează trei grădinițe din cele 158 existente.

„Instituțiile sunt închise din cauza lucrărilor de reparații capitale sau la blocul alimentar. Astfel, două dintre grădinițe vor fi deschise peste două săptămâni, iar a treia încă nu se știe exact când își va relua activitatea, până atunci copiii fiind direcționați la instituțiile preșcolare din apropiere”, a mai spus Viorica Negrei.

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în Republica Moldova activează aproximativ 1500 de grădinițe.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img17007579

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!