ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii

19:22 | 09.10.2017 Categorie: Comunicate

Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. 

Republica Moldova și Republica Kârgâză au semnat un Memorandum de colaborare în domeniul protecției consumatorilor

Situația social-economică în țările membre CSI, protecția drepturilor și intereselor economice ale consumatorilor din țările membre CSI, practica statelor membre ale CSI în asigurarea protecției drepturilor consumatorilor în domeniul construirii și coordonării acțiunilor comune cu organizațiile publice și obștești pe piața respectivă, au fost discutate în cadrul sesiunii a 13-a a Consiliului Consultativ în domeniul protecției consumatorilor a țărilor-membre CSI, care s-a desfășurat recent la Chișinău.

La sesiunea a 13-a au participat Vitalie Iurcu, viceministrul Economiei și Infrastructurii, Anna Popova, președinte al Consiliului Consultativ, președinte al Serviciului Federal privind Supravegherea pentru Protecţia Drepturilor Consumatorului şi Bunăstării Umane (Rospotrebnadzor), precum și reprezentanți ai instituțiilor de protecție a drepturilor consumatorilor din statele membre CSI ( Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâstan, Rusia și Tadjikistan).

De asemenea, reprezentanții Consiliului Consultativ au prezentat informații despre evenimentele cele mai notabile din statele membre CSI în domeniul protecției drepturilor consumatorilor, precum și date cu privire la aprobarea politicii de stat a Federației Ruse în domeniul protecției consumatorilor până în anul 2030.

În final, în cadrul sesiunii a fost semnat Memorandumul de colaborare în domeniul protecției consumatorilor între Agenția de stat privind reglementarea antimonopol pe lângă Guvernului Republicii Kârgâze și Agenția pentru Protecția Consumatorilor din Republica Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!