ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zece șahiști au obținut maximum de puncte la startul memorialului ”Tudor Scripcenco”

09:16 | 12.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Zece șahiști au obținut maximum de puncte după două runde disputate la memorialul ”Tudor Scripcenco”, care a început ieri la Clubul republican de șah și joc de dame, relatează MOLDPRES.

Aceștia-s Boris Itkis, Sergiu Bargan, Liviu Cerbulenco, Ion Schițco, Victor Ianocichin, Vladimir Zhadko, Egor Lashkin, Artiom Gidicov, Cristi Nicora și Dragoș Cereș.

Actuala ediție a reunit 52 de jucători. Cel mai bun coeficient ELO dintre ei îl are maestrul internațional Ruslan Soltanici (2395 puncte). Urmează în acest top Boris Itkis (2349) și Sergiu Bargan (2311 puncte).

”Fondul de premiere este asigurat de Federația Moldovenească de Șah. Câștigătorul turneului va fi remunerat cu 3 mii de lei. Ocupantul locului doi – cu 2 mii de lei, iar clasatul pe locul trei – cu o mie de lei. Prime vor fi oferite și jucătorilor situați pe locurile 4-8, celei mai bune șahiste, celor mai bine poziționați  în clasamentul ELO, celui mai bun veteran”, a declarat pentru Agenție arbitrul principal al turneului, Svetlana Haritonova.

Memorialul se va încheia duminică, 15 octombrie, ora 13.00. Actuala ediție este a șaptea. Tudor Scripcenco a fost peste 20 de ani secretarul general al Federației Moldovenești de Șah, arbitru internațional, inventatorul șahului pe tabla cu 100 de pătrățele, tatăl și antrenorul campioanei europene Almira Skripcenko, care apără în prezent culorile sportive ale Franței.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17007935

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!