ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu oficiali europeni

14:17 | 12.10.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut astăzi o întrevedere cu șeful Departamentului pentru Țările din Parteneriatul Estic Dirk Schuebel și cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Peter Michalko, a comunicat agenției MOLDPRES Biroul politici de reintegrare.

În cadrul întrevederii, vicepremierul a informat diplomații europeni despre situaţia actuală în procesul de negocieri, despre unele aspecte ale dialogului Chişinău-Tiraspol şi opţiunile de soluţionare a problemelor existente, inclusiv în partea ce ține de asigurarea accesului fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole și a condiţiilor adecvate de activitate pentru şcolile moldoveneşti cu predare în grafie latină ş.a.m.d.

La rândul lor, oficialii europeni au reiterat sprijinul UE pentru dinamizarea tuturor formatelor de negocieri și avansarea procesului de reglementare transnistreană.

Totodată, a fost menționată necesitatea coordonării acțiunilor în vederea implementării eficiente a cerințelor Acordului Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător pe întreg teritoriul țării și a asigurării continuității Programului ”Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

img17007960

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!