ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Declarația Biroului național al Organizației globale a parlamentarilor împotriva corupției a fost prezentată în Legislativ

15:34 | 12.10.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Declarația Biroului național din Republica Moldova al Organizației globale a parlamentarilor împotriva corupției, GOPAC Moldova a fost prezentată şi semnată astăzi în Parlament, comunică MOLDPRES.

Documentul a fost dat citirii de deputatul Roman Boţan şi a fost semnat până la ora 14.00 de 53 de deputați.

În textul Declarației se menționează că corupția este cel mai mare impediment în calea prosperității țării, iar cetățenii Republicii Moldova așteaptă de la aleșii poporului, un angajament onest, asumat, de a duce lupta anticorupție până la capăt. De asemenea, Declarația conține un apel pentru realizarea angajamentelor în domeniul combaterii corupției asumate în dialog cu partenerii de dezvoltare, promovarea și respectarea, în noua sesiune plenară, a principiilor de integritate, etică și conduită acceptate în parlamentele statelor democratice.

Tot astăzi, deputaţii au anunţat că vor iniția o rundă de consultări și discuții cu cetățenii pe subiectul corupției, un dialog direct și deschis cu organizațiile societății civile implicate în cercetarea și prevenirea corupției.

Biroul Național GOPAC Moldova a fost constituit la 12 iulie 2016. Astfel, Moldova a devenit parte a rețelei de peste 60 de birouri naționale ale Organizației Globale a Parlamentarilor împotriva Corupției. GOPAC Moldova are nouă membri, actuali și foști deputați, reprezentanți ai tuturor grupurilor parlamentare. Biroul Național GOPAC Moldova a fost constituit cu sprijinul PNUD, în cadrul proiectului „Consolidarea guvernării parlamentare în Moldova” implementat cu suportul financiar al Guvernului Suediei.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17007964

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!