ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină

10:23 | 13.10.2017 Categorie: Comunicate

Au fost desemnaţi câştigătorii concursului de selectare a proiectelor finanţate din fondul de profilaxie 

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Două proiecte au fost desemnate câştigătoare în cadrul primei ediţii a concursului de selectare a proiectelor de profilaxie şi prevenire a riscurilor de îmbolnăvire finanţate din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Este vorba despre proiectul „Servicii de reducere a riscurilor în materie de accesibilitate și transparență”, depus de AO „Iniţiativa Pozitivă” din mun. Chişinău, care a solicitat  de la CNAM suma de 989 mii 425 lei. Al doilea proiect este intitulat „Prevenirea HIV și a infecțiilor cu transmitere sexuală în mediul consumatorilor de droguri injectabile din mun. Bălți în baza Strategiei Reducerea Riscurilor” şi a fost prezentat  de AO „Tinerii pentru dreptul la viaţă” din mun. Bălţi, suma solicitată de la CNAM fiind de 999 mii 990 lei.

Proiectele au fost selectate de Comisia specializată de selectare şi evaluare a proiectelor finanţate din fondul măsurilor de profilaxie. În total la concurs au depus proiecte patru asociaţii obşteşti.

Concursul de selectare a proiectelor de profilaxie şi prevenire a riscurilor de îmbolnăvire finanţate din fondul măsurilor de profilaxie al CNAM a avut loc în perioada 14 august-15 septembrie 2017, iar priorităţile de finanţare, stabilite pentru  anul curent, vizează profilaxia şi prevenirea riscurilor de îmbolnăvire cu HIV şi SIDA în grupurile cu risc sporit de infectare.