ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe familii defavorizate din Făleşti vor primi locuinţe sociale

10:30 | 13.10.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. 40 de familii din raionul Făleşti vor beneficia de locuinţe sociale, într-un bloc care este aproape de finalizare. Despre proiect şi despre criteriile de distribuire a apartamentelor a informat Vasile Bâtca, ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, la o conferinţă de presă organizată ieri pe şantierul de la Făleşti, transmite MOLDPRES.

„La Fălești este în reconstrucție un bloc vechi, cu parter și două nivele, un fost cămin, nefuncțional de mai mult de cinci ani. Proiectul este realizat cu susținerea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Locuințele sociale sunt o oportunitate pentru familiile tinere și o șansă la un trai mai bun pentru cetățenii cu venituri mici”, a declarat ministrul.

Potrivit oficialului, apartamentele vor fi distribuite în locațiune tinerilor specialişti din raion, inclusiv familiilor cu mulţi copii, persoanelor cu dizabilități care nu au o locuinţă sau nu dispun de venituri proprii pentru a-și achiziționa o casă. Beneficiarii sunt selectați la nivel local de către o comisie specială care examinează cererile depuse de solicitanți, verifică legalitatea actelor confirmative și urmărește dacă solicitanții întrunesc condițiile cerute de regulament. 

Managerul Unității de Implementare a proiectului de construcție a locuințelor sociale în R. Moldova, Iunona Lungul, a comunicat că graficul de execuție a lucrărilor de la Făleşti nu este încălcat, iar construcţia este aproape de finalizare. „Se execută lucrări de construcție la ultimul nivel, se montează carcasa din lemn pe acoperiș și se efectuează lucrări de finisări cu amestec uscat în apartamente. Au fost instalate rețelele interioare de electricitate, apă și canalizare. Muncitorii au început să monteze teracotă în bucătării și blocuri sanitare”, a subliniat Iunona Lungul.

Costul total al proiectului din raionul Fălești constituie circa 970 mii de euro. Locuinţele sociale din ţara noastră sunt construite cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei în cadrul unui program pentru categoriile sociale defavorizate. Până la sfârșitul anului 2018, când va fi finalizată faza II a proiectului, vor fi construite circa 700 de locuințe sociale în opt raioane ale țării.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17007987

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!