ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul de evacuare a gheretelor din centrul capitalei a fost prelungit

12:28 | 23.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 23 oct. /MOLDPRES/. Termenul de evacuare a gheretelor şi unităţilor de comerţ ambulant din centrul capitalei a fost prelungit până la 31 octombrie curent. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu, în urma ședinței săptămânale a serviciilor primăriei capitalei, informează MOLDPRES.

Pretorul sectorului Buiucani, Valeriu Nemerenco, a specificat că până în prezent au fost evacuate mai multe frigidere, tonete și gherete. „În total au existat 61 de agenți economici care prestau servicii de comerț în centrul capitalei. Actualmente au mai rămas zece unități mobile de comerț”, a spus Nemerenco.  

Totodată, primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu, a spus că cinci antreprenori au depus cereri prealabile în instanța de judecată pentru a contesta dispoziția de evacuare a gheretelor. „Dacă vor ajunge în instanță, municipalitatea va merge până la capăt și nu va anula această dispoziție”, a menționat Grozavu.

La fel, autoritățile municipale au precizat că sectoarele unde s-au aflat unitățile de comerț vor fi reamenajate, precum și vor fi sădiți copaci.

Primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu, a dispus la 10 octombrie curent ca toate gheretele şi unităţile de comerţ ambulant din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” şi din perimetrul adiacent acestora să fie demontate şi evacuate. Decizia a fost luată după ce Premierul Pavel Filip a cerut la finele lunii septembrie să fie întreprinse măsuri de curăţare şi protejare a Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Șeful Executivului a menționat atunci că „parcul este împânzit de tarabe, gherete, în timp ce arborii sunt într-o stare deplorabilă, iar Aleea Clasicilor este practic distrusă".

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img17008260

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!