ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Clădirea 'Europa' rămâne închisă încă o săptămână pentru a se stabili sursa emanațiilor

17:48 | 23.10.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 23 oct. /MOLDPRES/. Clădirea 'Europa' din Bruxelles, unde se află sediul principal al Consiliului UE și cel al Consiliului European, va rămâne închisă încă o săptămână pentru ca anchetatorii să poată stabili sursa emanațiilor toxice din cauza cărora clădirea a fost evacuată de două ori în această lună, inclusiv înaintea summitului european de pe 19-20 octombrie, transmite luni Reuters, citat de AGERPRES și MOLDPRES.

Personalul și toate reuniunile vor fi transferate temporar, până la rezolvarea problemei, în clădirea Justus Lipsius, unde aveau loc anterior summiturile europene. În aceeași clădire s-a desfășurat, din motive de precauție, și recenta reuniune a liderilor UE.

Aproximativ 20 de angajați au fost spitalizați pe 13 octombrie ca urmare a unor emanații toxice provenite din bucătării și atribuite unei reacții chimice între două produse de curățenie industrială. Incidentul s-a repetat miercurea trecută, fiind afectate un număr neprecizat de persoane.

Potrivit unui oficial al UE, instituțiile europene și agențiile belgiene privind sănătatea și securitatea în muncă cred că cele două incidente au avut o sursă comună.

Noul sediu a fost inaugurat în luna ianuarie, pe fondul controverselor legate de costurile totale — 321 milioane de euro—, implicate de construirea sa.

(Editor L. Alcază)

img17008277

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!