ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania: Guvernul a aprobat vânzarea controversată a trei submarine ThyssenKrupp către Israel

17:53 | 23.10.2017 Categorie: Externe

Berlin, 23 oct. /MOLDPRES/. Guvernul german a aprobat vânzarea a trei submarine ThyssenKrupp către Israel, urmând să furnizeze asistență financiară pentru această achiziție, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al executivului federal, Stefan Seibert, în conferința de presă regulată, transmit agențiile AGERPRES și MOLDPRES cu referire la Reuters.

Un memorandum de înțelegere interguvernamental cu privire la contract va fi semnat în cursul zilei de luni, a precizat Seibert.

Tranzacția, a cărei valoare este estimată la 1,5 miliarde de euro, fusese suspendată de către guvernul german în urma anchetei desfășurate în Israel cu privire la acuzațiile de corupție care i-au vizat pe reprezentantul concernului german ThyssenKrupp în Israel, Miki Ganor, și pe câțiva apropiați ai premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Semnele de întrebare au apărut după ce s-a aflat că avocatul personal al lui Netanyahu, David Shimron, a reprezentat și interesele filialei locale a ThyssenKrupp, cu care executivul a semnat un contract pentru construirea și livrarea a trei submarine.

'Toate aspectele relevante' au fost analizate și vânzarea submarinelor trebuie să meargă înainte dată fiind 'responsabilitatea istorică (a Germaniei) față de statul Israel', a declarat luni Stefan Seibert în conferința de presă, citat de DPA.

Detaliile contractului sunt confidențiale.

(Editor L. Alcază)

img17008278

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!