ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A început Campania de toamnă pentru crearea spaţiilor verzi

12:51 | 28.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Campania de plantare de toamnă a fost lansată astăzi, odată cu marcarea Zilei Naţionale pentru Înverzirea Plaiului “Un arbore pentru dăinuirea noastră”. Conform planului de lucru al Guvernului, pe parcursul lunii noiembrie în localităţile R. Moldova urmează să fie plantaţi aproape trei milioane de arbori şi arbuşti, informează MOLDPRES.

Mai multe instituţii au ieşit astăzi la sădit copaci, iar altele, din cauza vremii ploioase, au anunţat că vor alege altă zi pentru a-şi îndeplini obligaţiile. Aparatul Agenţiei “Moldsilva”, care este responsabilă de această activitate, a plantat ghindă la Întreprinderea silvică din Străşeni.

„În scopul asigurării desfăşurării eficiente a evenimentului, Guvernul a aprobat un Plan de acţiuni privind lucrările de înverzire. Conform acestuia, în toamna curentă este preconizată crearea de culturi silvice în fondul forestier naţional pe o suprafață de aproximativ 555 hectare. Totodată, urmează să fie efectuate lucrări de ajutorare a regenerării naturale în fondul silvic pe o suprafaţă de 250 hectare”,  a precizat Vasile Bîtca, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

La solicitarea autorităţilor publice, agenţilor economici şi celor doritori să participe la acţiunile de creare a spaţiilor verzi, Agenţia „Moldsilva” va pune la dispoziţie materialul săditor necesar.

Potrivit directorului Agenţiei, Ion Haralampov, cele 34 de pepiniere ale întreprinderilor silvice din ţară au pregătit pentru actuala campanie de plantare circa zece milioane de puieţi. „Dispunem de material săditor de calitate, la preţuri rezonabile. În funcţie de specie, costul unui puiet poate varia între 15-60 de lei”, a menţionat Haralampov.

Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră” a fost instituită, prin decret prezidenţial, în 1995 şi se desfășoară în fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii octombrie.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17008452

img17008452

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!