ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe Centre de Sănătate teritoriale au fost dotate cu mașini noi

14:50 | 07.12.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Laboratoarele din 10 Centre de Sănătate Publică teritoriale au fost dotate astăzi cu mașini noi. Autovehicolele vor fi utilizate pentru colectarea probelor și vor servi drept suport tehnic pentru deplasarea specialiștilor în focarele de boli contagioase, comunică MOLDPRES.

De mașini noi vor beneficia Centrele de la Edineț, Bălți, Soroca, Ungheni, Chișinău, Orhei, Căușeni, Cahul, Comrat, Hâncești.

Prezentă la evenimentul de transmitere a autoturismelor, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, a specificat că „serviciile medicale trebuie să fie mai accesibile și mai aproape de pacienți, iar cele 12 autovehicule repartizate astăzi vor contribui la realizarea investigațiilor de laborator în termeni eficienți și rapizi”.

Pentru achiziționarea celor 12 autovehicule s-au cheltuit 2.500.000 lei din mijloacele financiare suplimentare prevăzute în bugetul Centrului Național de Sănătate Publică pentru anul 2017.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17009525

img17009525

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!