ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În oraşul Nisporeni a fost finalizată construcţia sistemului de canalizare

15:49 | 07.12.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/.  Lucrările de construcţie şi restabilire a sistemului de canalizare în oraşul Nisporeni  au fost finalizate. O comisie de recepţie a constatat ieri că proiectul a fost executat cu respectarea normelor de calitate şi poate fi dat în folosinţă, transmite MOLDPRES.

Lucrările din oraşul Nisporeni fac parte dintr-un program regional care prevede reabilitarea şi construcția sistemelor comunale de canalizare în centrul raional şi comunele Vărzăreşti şi Şendreni. “Apa captată în sistemele comunale de canalizare  ale localităţilor menţionate va diminua efectele negative asupra mediului, în special asupra apelor subterane care sunt într-o conexiune directă cu râul Prut”, au precizat surse de la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru).

Ca urmare a construcţiei şi reabilitării sistemului vor fi oferite servicii calitative de apă şi canalizare agenţilor economici şi populaţiei din cele trei localităţi. La fel se va îmbunătăţi calitatea mediului râului Nârnova, afluent al râului Prut. Totodată, în urma implementării acestui proiect se preconizează conexiunea a 4800 de gospodării la rețeaua de canalizare. Suma totală a acestui proiect regional va ajunge la 45 mln lei, bani care vor fi alocați din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională.

Lucrările din prima etapă  se estimează la circa nouă milioane de lei. În cadrul acesteia, în oraşul Nisporeni şi comuna Vărzăreşti   au fost construiţi 9,3 kilometri de reţele de canalizare şi renovată o porţiune de peste un km din sistemul existent.  

„Asigurarea cu apă şi canalizare este unul din sectoarele prioritare pentru ADR Centru, iar în raionul Nisporeni avem succese semnificative în acest sens. În mare parte aceasta se datorează faptului că avem aici  autorităţi insistente şi dornice să schimbe în bine localitatea şi aplică la mai multe proiecte regionale”, a afirmat Viorel Jardan, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17009529

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!