ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Târgul de Crăciun va fi inaugurat la 15 decembrie pe str. 31 August din Chișinău

16:13 | 07.12.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Târgul de Crăciun va fi inaugurat pe 15 decembrie pe str. 31 August din Chișinău, perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni - A. Pușkin. Anunțul a fost făcut astăzi de către Prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul unei conferințe de presă, relatează MOLDPRES.

Premierul a specificat că târgul va fi inaugurat la ora 18.00. „Vrem ca în acest an chișinăuienii, ceilalți cetățeni ai țării, precum și conaționalii noștri să se simtă de sărbătorile de Crăciun exact ca în marile orașe europene. Ne dorim să-i facem mai fericiți pe cetățenii noștri, ca aceștia să se simtă bine și confortabil. Ne-am propus ca pe această stradă să împodobim toți pomii și să amenajăm mai multe căsuțe, unde vor fi vândute jucării, suvenire etc. La fel, în cadrul târgului va exista un carusel și un patinoar, care va fi cel mai mare din țară”, a spus Filip.

Prim-ministrul a menționat că la târg sunt așteptați peste 4000 de copii din grădinițele și școlile din țară, în jur de 1500 de copii din internate, copii cu nevoi speciale, precum și 1000 de copii din regiunea transnistreană. „Aceștia vor merge gratis la carusel, la patinoar și vor primi cadouri de la Moș Crăciun. Ne dorim ca sărbătorile de iarnă să ne unească și conaționalii noștri să revină în țară la cei dragi. Un simbol al unirii este și pomul din cadrul târgului, care a fost dăruit de frații noștri de peste Prut, fapt pentru care mulțumim colegilor din Guvernul României”, a afirmat Pavel Filip.

La rândul său, directorul „Moldova Concert”, Andrei Locoman, a remarcat că în cadrul târgului vor evolua mai multe ansambluri etno-folclorice și artiști autohtoni. „Scopul târgului este promovarea tradițiilor și obiceiurilor de iarnă, a producătorilor și produselor autohtone, precum și a turismului național. Sloganul târgului este „Acasă de Crăciun”. Prețurile la patinoar vor fi simbolice - 30 de lei, la carusel copiii până la trei ani vor merge gratuit, iar cei ce au împlinit această vârstă vor achita 20 sau 25 de lei. În perimetrul târgului sunt mai multe restaurante cu un meniu special de Crăciun, unde vor fi prezentate niște prețuri simbolice”, a susținut Locoman.

Târgul de Crăciun va fi deschis până pe 14 ianuarie, între orele 10.00 și 22.00. În noaptea de Revelion târgul va fi deschis până la ora 22.00, ulterior manifestările vor continua în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă în anii precedenți aveau loc în PMAN. Totodată, în acest an, au fost amplasați în centrul capitalei doi pomi de Crăciun, unul în cadrul târgului, iar celălalt în PMAN.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img17009532

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!