ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bolnavii de cancer vor putea beneficia de tratament şi în clinicile private

16:31 | 07.12.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Bolnavii de cancer vor putea beneficia de tratament și în instituţii medicale private. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în lectură finală de Parlament, relatează MOLDPRES.

Documentul a fost inițiat de un grup de deputați printre care și speakerul Andrian Candu și stabilește că instituţiile medico-sanitare private licenţiate şi acreditate vor putea acorda servicii medicale de profilaxie, diagnostic, tratament şi supraveghere în domeniul oncologic.

Noile modificări ale legislației în domeniul ocrotirii sănătății oferă dreptul pacienților cu boli oncologice  să aleagă singuri instituții medicale la care vor fi tratați.

Conform datelor oferite de Institutul Oncologic, în anul 2016, în Republica Moldova se aflau în evidența medicilor peste 52 mii de persoane diagnosticate cu cancer. Totodată, peste 5.000 de bolnavi mor anual din această cauză.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17009533

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!