ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liderul PDM: „Vom continua reformele și vom merge înainte spre Vest”

16:57 | 07.12.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Republica Moldova va continua reformele și va merge înainte spre Vest. Declarația a fost făcută de către președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, în cadrul unei întrevederi a oficialilor americani cu delegația Coaliției de guvernare, care efectuează în aceste zile o vizită de lucru în SUA, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al PDM, delegația moldovenească a avut două întâlniri noi - cu congresmanul Michael McCaul din Texas și cu congresmanul Joe Wilson din Carolina de Sud. În cadrul întrevederilor s-a discutat despre reformele interne, precum și aspectele de securitate ce vizează Republica Moldova.

Congresmanul Michael McCaul „și-a manifestat îngrijorarea față de propaganda rusă în R. Moldova și în alte țări europene, exprimându-și de asemenea sprijinul pentru eforturile țării noastre de a combate agresivitatea Rusiei”. De asemenea, oficialul american „și-a afirmat susținerea puternică pentru obiectivul Republicii Moldova de integrare europeană”.

La rândul său, congresmanul Joe Wilson s-a interesat de ultimele evoluții din regiunea transnistreană, adăugând că „rezolvarea conflictului transnistrean e importantă pentru R. Moldova și pentru regiunea ei geografică”. Joe Wilson a încurajat finalizarea gazoductului care leagă Republica Moldova de România și a spus că „va susține proiectele energetice ale țării noastre”. Oficialul a afirmat că vede „doar un viitor pro-european” pentru Republica Moldova.

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul întrevederii, a vorbit despre reformele realizate în țara noastră - atât cele ce vizează instituțiile statului, cât și cele legate de economie și mediul de afaceri. Totodată, acesta a vorbit despre „eforturile R. Moldova de interconectare energetică cu Uniunea Europeană pentru asigurarea alternativei la aprovizionarea cu energie, dar și despre progresele recente din dosarul transnistrean”. În același timp, Vlad Plahotniuc, a reafirmat dorința țării noastre de a continua parcursul european, menționând că „viitorul R. Moldova este în Europa”. „Vom continua reformele și vom merge înainte spre Vest”, a spus Plahotniuc.

În finalul discuțiilor, liderul democraților a invitat congresmenii americani să viziteze țara noastră.

Alături de președintele PDM, care este în fruntea unei delegații a Coaliției de guvernare, la aceste întâlniri au fost prezenți vicepreședintele democrat și președintele Parlamentului Andrian Candu, președintele PPEM și vicepreședintele Parlamentului Iurie Leancă.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img17009537

img17009537

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!