ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proiectul legii contabilității a fost votat de Parlament

17:05 | 07.12.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Domeniul contabilității va fi reglementat de o nouă lege. Un proiect în acest sens a fost adoptat astăzi de Parlament, informează MOLDPRES.

Documentul are drept obiectiv stabilirea cadrului juridic, cerinţelor generale şi mecanismului de reglementare a contabilităţii şi raportării financiare în Republica Moldova.

Noua lege prevede aplicarea a trei seturi de situații financiare (prescurtate, simplificate, complete), în funcție de categoria şi necesităţile informaţionale ale entităţilor care aplică Standardele Naţionale de Contabilitate.

Documentul conține şi noutăți vizând publicarea situaţiilor financiare individuale, a raportului conducerii şi a raportului auditorului, care urmează a fi expediate prin poşta electronică sau încărcate în sistemul Depozitarului public al situaţiilor financiare. De asemenea, va fi obligatorie publicarea acestor documente pe pagina web a entităţii.  

Legea vine și cu cerinţe clare ce țin de întocmirea documentelor primare şi registre contabile, cerințe privind persoanele responsabile de ţinerea contabilităţii şi raportarea financiară, clarificări în ceea ce priveşte perioada de gestiune a entităţilor pentru care aceasta diferă de anul calendaristic sau în cazul reorganizării şi lichidării entităţii.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!