ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Andrei Galbur a participat la reuniunea ministerială GUAM

17:36 | 07.12.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/.  Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Andrei Galbur a participat astăzi la reuniunea Consiliului miniştrilor afacerilor externe al Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică – GUAM care a avut loc la Viena, în marja celei de-a XXIV reuniuni a Consiliului Ministerial al OSCE, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

În cadrul evenimentului au fost abordate mai multe subiecte, printre care: consolidarea cooperării politice, economice şi sectoriale în baza proiectului noii Strategii de dezvoltare a GUAM, stadiul promovării proiectului Rezoluţiei colective privind Conflictele nesoluţionate pe teritoriile statelor membre GUAM şi urmările acestora pentru pacea, securitatea şi dezvoltarea internaţională. Totodată, agenda discuţiilor a cuprins şi adoptarea Planului de acţiuni privind dezvoltarea cooperării sectoriale şi s-a încheiat cu procedura de transferare a Preşedinţiei rotative din cadrul GUAM de la Georgia către Republica Moldova.

În 2018, Republica Moldova va exercita Preşedinţia rotativă în cadrul Organizaţiei.

img17009540

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!