ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” readuce în scenă un spectacol de un dramaturg autohton

17:03 | 05.12.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. Spectacolul ”Casa Mare” de Ion Druță va avea loc vineri, 7 decembrie, începând cu ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și ecologia spiritului, impactul tehnologizării, aspectele memoriei şi ale istoriei. Conflictul principal al dramei este de natură interioară.

În aceeași zi, la 18.30, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” va fi jucat spectacolul ”Împușcat în spate” de A. Volodin. Sâmbătă, la ora 11.00, același teatru readuce în scenă spectacolul ”Alba ca Zăpada și cei șapte pitici” de Frații Grimm și la 18.00 - spectacolul ”Inimă de câine” de Mihail Bulgakov.

Tot sâmbătă, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” își așteaptă publicul la spectacolul ”Pomul vieții” de Dumitru Matcovschi, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, la 18.30 – la spectacolul ”Nabucco”, operă în patru de Giuseppe Verdi și Teatrul ”Geneza Art”, la 19.00 – la spectacolul ”Gardenia” de Elizabeta Chowaniec.    

Duminică, la 11.00, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” va avea loc spectacolul ”Ziua de naștere a motanului Leopold” de Arkadii Hait, iar la 18.00 – spectacolul ”Salut din lumea cealaltă” sau ”Fiți sănătoși” de Charles Perrault.

În aceeași zi, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul ”Tache, Ianche și Cadâr” de Victor Ion Popa, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Banii, Banii sau Porteska” de Ray Cooney și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Gardenia” de Elizabeta Chowaniec. 

img18010901

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!