ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dinamica relaţiilor moldo-americane a fost discutată de ministrul Tudor Ulianovschi cu asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA

19:20 | 05.12.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. Avansarea dialogului politic bilateral, cooperarea sectorială, asistenţa financiară oferită Republicii Moldova prin intermediul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), precum și alte probleme de interes comun au fost discutate de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu asistentul adjunct pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii, George P. Kent, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

În cadrul dialogului, ministrul Tudor Ulianovschi a punctat amplificarea dialogului politic bilateral atât la nivel guvernamental, cât şi legislativ, fapt ce contribuie, în opinia șefului diplomației moldovenești, la o mai bună configurare a cooperării dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii. Interlocutorii au nuanţat priorităţile privind valorificarea Dialogului Strategic RM – SUA, pe parcursul anului 2019.

Totodată, în cadrul discuţiei a fost reliefată buna cooperarea dintre cele două ţări în cadrul organizaţiilor internaţionale, în special în agenţiile specializate ale Organizaţiei Naţiunilor Unite. Şeful diplomaţiei moldoveneşti a apreciat sprijinul şi asistenţa Statelor Unite ale Americii în implementarea reformelor structurale în Republica Moldova.

Asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA a reiterat interesul comun pentru sporirea capacităţilor instituţionale ale Republicii Moldova, în vederea combaterii influenţei din exterior, menționând interesul administrației de la Washington de a dezvolta relațiile cu țara noastră, de a susține eforturile de reformare a tuturor domeniilor, având la bază principiile unui stat democratic și de drept.

img18010909

img18010909

img18010909

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!