ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenţii economici vor fi obligați prin lege să strângă deșeurile provenite din activitatea lor

11:45 | 06.12.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Comercianții vor fi obligați prin lege să strângă deșeurile provenite din activitatea lor. Decretul de promulgare, dar şi legea pentru modificarea Legii nr. 231/2010 cu privire la comerțul interior vor fi publicate mâine în Monitorul Oficial. Noile prevederi vor intra în vigoare peste jumătate de an, informează MOLDPRES.

Potrivit modificărilor operate în legislaţie, consiliile locale ar putea avea dreptul să stabilească interdicţii şi cerinţe privind salubrizarea și gestionarea deşeurilor de către unitățile de comerț, care își desfășoară activitatea pe teritoriul autorităţii publice locale. 

Totodată, comercianții vor fi obligaţi să asigure din contul lor colectarea, depozitarea şi transportarea deşeurilor rezultate din activitatea de comerţ.

Noua lege va intra în vigoare la şase luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. În acest termen, guvernul și autoritățile administrației publice locale vor aduce actele lor normative în concordanță cu prevederile prezentei legi.

img18010919

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!