ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu omologul său estonian

15:45 | 06.12.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Intensificarea dialogului bilateral, cooperarea economică şi sectorială dintre Republica Moldova și Estonia au fost discutate de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu omologul său estonian, Sven Mikser, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

În context, Sven Mikser a reiterat sprijinul Estoniei pentru parcursul european al Republicii Moldova, evidenţiind importanţa continuării procesului de reforme şi a consolidării statului de drept spre beneficiul cetăţenilor, cât şi pentru a realiza Acordul de Asociere RM-UE. Oficialul eston a reconfirmat susţinerea pe care o acordă Estonia prin intermediul programului cooperării pentru dezvoltare.

Ministrul Tudor Ulianovschi a exprimat aprecieri pentru sprijinul politic acordat de Estonia în cadrul instituţiilor europene şi organizaţiilor internaţionale, precum şi pentru asistenţa în vederea implementării numeroaselor proiecte în Republica Moldova.

În altă ordine de idei, cei doi interlocutori au efectuat un schimb de opinii privind evoluţiile în procesul reglementării conflictului transnistrean, inclusiv perspectivele pentru anul 2019, în contextul preşedinţiei rotative a Slovaciei la OSCE.

Tudor Ulianovschi și Sven Mikser au abordat subiecte de interes de pe agenda regională şi globală, fiind evidenţiată importanţa cooperării în cadrul forurilor internaţionale.

img18010931

img18010931

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!