ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu ministrul ceh de externe

09:52 | 07.12.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Importanța intensificării dialogului politic și a consolidării raporturilor bilaterale atât în domeniul economic, cât și sectorial au fost discutate de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu omologul său ceh, Tomáš Petříček, în marja Consiliului Ministerial al OSCE, de la Milano, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE. 

Interlocutorii au constatat nivelul foarte bun al cooperării bilaterale, bazat pe relații tradiționale de prietenie dintre ţările noastre, indicând asupra identificării unor noi oportunități de colaborare multidimensională atât la nivel bilateral, cât și în cadrul diferitor organizații internaționale.

Principalele teme din cadrul discuțiilor au vizat aspecte prioritare de pe agenda europeană a Republicii Moldova şi procesul de reglementare a conflictului transnistrean, precum şi teme de actualitate ale agendei regionale şi internaţionale.

Totodată, ministrul Tudor Ulianovschi a apreciat susţinerea pragmatică a Cehiei, prin intermediul Programului de Cooperare pentru Dezvoltare 2018-2023, în domenii vitale pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova, precum buna guvernare, agricultura şi dezvoltarea rurală, gestionarea durabilă a resurselor naturale, dezvoltarea socială incluzivă etc.

La rândul său, ministrul ceh de Externe, Tomáš Petříček, a remarcat importanţa înregistrării progreselor reale în implementarea procesului de reforme conform Acordului de Asociere RM-UE, încurajând Republica Moldova să continue ambiţios traiectoria proeuropeană.

img18010954

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!