ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe posturi vamale și-au sistat activitatea din cauza traseelor înzăpezite

11:37 | 11.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Mai multe posturi vamale și-au sistat astăzi activitatea din cauza traseelor înzăpezite din țările vecine, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Serviciului Vamal, Cristina Rău, a specificat că transportatorii de mărfuri și pasageri sunt atenționați despre restricțiile de circulație apărute pe teritoriul României și Ucrainei.

„Conform informațiilor transmise de autoritățile partenere din România, actualmente, există restricții de circulație pentru toate categoriile de vehicule pe drumul european E581, între postul vamal „Albița” și localitatea Huși. Totodată, spre direcția Iași, circulația este interzisă doar pentru vehiculele de mare tonaj, însă, potrivit informațiilor din post, mulți șoferi de autoturisme, la fel, au luat decizia de a face cale întoarsă”, a spus Cristina Rău.

De asemenea, din cauza ninsorilor abundente de pe teritoriul Ucrainei și a poleiului format pe carosabil, este interzisă circulația autocarelor înspre posturile vamale Basarabeasca și Ceadâr-Lunga 2.

La fel, depunerile de gheață au afectat și circulația peste râul Nistru, prin postul vamal de tip debarcader „Molovata”, activitatea căruia a fost sistată.

În cadrul ședinței Celulei de criză formate în contextul ninsorii abundente, șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, a îndemnat cetățenii să opteze pentru alte puncte de trecere decât cele menționate. „Totodată, pe traseele naționale, inspectorii de patrulare vor informa persoanele despre situația de la vamă”, a afirmat Cavcaliuc.

Astăzi rămâne valabil Codul Galben de condiţii complicate ale vremii. Potrivit meteorologilor, se prevăd ninsori puternice, pe alocuri va viscoli, se vor forma pe drumuri troiene, pe firele electrice și crengi depuneri de lapoviță și polei.

img19000188

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!