ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opt localități au fost deconectate parțial de la energia electrică din cauza intemperiei

12:17 | 11.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Opt localități din patru raioane ale țării au fost deconectate parțial de la energia electrică în urma ninsorilor puternice din noaptea trecută. Anunțul a fost făcut astăzi de către directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Tudor Copaci, în cadrul ședinței Celulei de criză organizate în contextul intemperiei, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, dimineață au existat sistări de scurtă durată în nordul țării. „Totodată, în centru și sud s-au înregistrat mai multe cazuri de deconectări. O problemă este faptul că echipele mobile ajung mai greu la punctele de transformare din cauza zăpezii. În special este vorba de punctele aflate pe dealuri. Totuși, probleme mari nu sunt înregistrate, iar brigăzile lucrează operativ”, a spus Copaci.

Solicitat de agenție, șeful Departamentul Relații Externe și Comunicare al RED Union Fenosa, Vasile Gribincea, a specificat că deconectările s-au înregistrat în jurul orei 7.00. „Este vorba de câte două localități din Criuleni, Orhei, Cahul și Cimișlia. Deconectările s-au produs din cauza depunerii zăpezii pe conductoare și provocării rupturilor. Echipele lucrează în teritoriu pentru a remedia deficiențele”, a afirmat Gribincea.

Totodată, în cadrul ședinței, viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a anunțat că „în municipiul Chișinău nu s-au înregistrat deconectări în rețele electrice sau termice”.

În condițiile meteo dificile, RED Union Fenosa atenționează agenţii economici şi populația să respecte regulile de securitate în raport cu instalaţiile electrice. Reprezentanții instituției recomandă persoanelor să ocolească conductoarele electrice căzute accidental la pământ și care atârnă suspect de pe piloni sau copaci; să marcheze locul unor rupturi de conductoare electrice şi să asigure paza acestuia până la intervenţia electricienilor, pentru a restricţiona astfel accesul persoanelor şi al animalelor domestice în zona de risc de electrocutare; să nu intervină la instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni pot pune viața în pericol.

img19000193

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!