ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 220 de elevi au lipsit de la școală din cauza defectării autobuzelor

12:43 | 11.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Peste 220 de elevi din trei raioane ale țării au lipsit astăzi de la școală din cauza defectării autobuzelor care urmau să ducă copiii la instituțiile de învățământ. Anunțul a fost făcut azi de către șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, în ședința Celulei de criză organizate în contextul ninsorilor abundente, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Harabagiu, elevii care nu au mers astăzi la școală sunt din raioanele Nisporeni, Călărași și Hâncești.

„Elevii nu au mers în instituțiile de învățământ din cauza stării tehnice a transportului care urma să-i ducă la școală. Copiii se află la domiciliu. Totodată, elevii care s-au deplasat la școală trebuie să se întoarcă acasă în siguranță, de aceea autobuzele școlare vor fi monitorizate pentru a evita blocarea pe trasee”, a spus Harabagiu.

Conform datelor prezentate în cadrul ședinței, în țară nu există trasee blocate. În zona centrală, în special porțiunea de drum Troița Nouă (raionul Anenii Noi), este restricționat accesul pentru autovehiculele de tonaj mare, în vederea evitării blocării traseului. Tot pentru a evita blocarea de autoturisme, este restricționată mișcarea pentru autovehiculele de tonaj spre Leușeni.

Astăzi rămâne valabil Codul Galben de condiţii complicate ale vremii. Potrivit meteorologilor, se prevăd ninsori puternice, pe alocuri va viscoli, se vor forma pe drumuri troiene, pe firele electrice și crengi depuneri de lapoviță și polei. Vântul nord-vestic se va intensifica până la 15-20 m/s.

img19000196

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!