ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe rute din capitală au fost scurtate din cauza ninsorilor

13:58 | 11.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Mai multe rute din municipiul Chișinău au fost scurtate din cauza ninsorilor abundente, transmite MOLDPRES.

Potrivit primăriei capitalei, troleibuzele nr. 31 și nr. 33, spre Sângera și Stăuceni, și-au scurtat traseul până la intrarea în localitate. Totodată, autobuzul nr. 31 care merge la Vadul lui Vodă, circulă doar până în localitatea Budești, iar ruta nr. 46 - până la intrarea în comuna Ghidighici.

De asemenea, administrația „Parcului Urban de Autobuze” a decis retragerea de la rută a celor nouă autobuze cu remorcă. Măsura este luată în scopul evitării blocajelor de trafic.

La fel, autoritățile locale au anunțat că au fost scurtate temporar rutele de autobuz nr. 9, nr. 11, nr. 26 și nr. 46. Măsura a fost luată pentru a facilita intervenția serviciilor de deszăpezire.

În prezent, Regia „Exdrupo” intervine cu 36 de utilaje. Drumarii au împrăștiat 600 tone de material antiderapant și circa 60 tone de sare lichidă. În acelaşi timp, Regia locativ-comunală intervine la deszăpezire, în stațiile de așteptare și pe trotuare, cu implicarea a 35 de utilaje și 400 de muncitori. Străzi închise nu sunt, deși, temporar, pe anumite segmente se înregistrează blocaje, din cauza accidentelor de circulație sau deplasării lente a mașinilor.

Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să utilizeze transportul public, în defavoarea mașinilor personale; automobiliștii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.  

img19000198

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!