ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumul naţional M2 și sectoare din centura capitalei vor fi modernizate și construite cu sprijinul Chinei

09:24 | 11.02.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. Drumul naţional M2 și trei sectoare a drumului de centură a municipiului Chișinău vor fi modernizate și construite cu sprijinul băncii chineze Bank of Communication Co., Ltd. Shandong Provincial Branch. Guvernul a aprobat astăzi hotărârea cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de finanțare cu banca chineză. Acordul reprezintă o continuitate a Proiectului de susţinere a Programului în Sectorul Drumurilor implementat cu suportul instituţiilor financiare internaţionale, informează MOLDPRES.

Pentru realizarea proiectului, Ministerul Economiei şi Infrastructurii a semnat un Memorandum de înţelegere cu compania China Railway 14 Bureau Group Co. LTD, prin care aceasta s-a angajat să depună tot efortul în asistarea obţinerii finanţării pe o durată de minim 15 ani la condiţii avantajoase, ca urmare a semnării unui contract de antrepriză internaţional pentru executarea lucrărilor de modernizare.

Este al doilea proiect ce se preconizează a fi susținut de bănci chineze. La 30 ianuarie curent, executivul a aprobat hotărârea cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectelor Acordurilor de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Banca chineză China Citic Bank Corporation Limited în vederea reabilitării a drumului național M5, care cuprinde sectorul Criva - Bălți și reconstruit drumul R13, Bălți – Florești – R14.

Suma estimativă а împrumutului constituie 228 milioane de euro.

img19001143

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!