ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 30 de autobuze noi vor fi procurate în capitală

12:23 | 11.02.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. Peste 30 de autobuze noi vor fi procurate de autoritățile locale din capitală. Primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a anunțat astăzi că licitaţia a fost câştigată de „Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri” LTD, dealer-ul oficial în Republica Moldova al uzinei turcești de producere a autobuzelor „ISUZU”, transmite MOLDPRES.

În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei capitalei, edilul interimar a subliniat că noile autobuze sunt de model „ISUZU Citiport”, standard Euro 6. Acestea au 12 metri lungime și trei uși, podea joasă, rampe de acces și spațiu pentru fotoliu rulant, fiind accesibile persoanelor cu necesități speciale, vârstnicilor și părinților cu copii în căruțuri.

„Cele 31 de vehicule dispun de instalații cu aer condiționat, echipament de informare audio și video, patru geamuri de aerisire etc. Cei 400 mii de oameni care circulă zilnic cu transportul public, merită să se deplaseze în confort şi siguranţă, ci nu în autobuze vechi", a spus Codreanu.

Același model de autobuze au fost achiziționat anul trecut de primăriile orașelor Constanța, Iași și Sibiu din România.

Pentru înnoirea Parcului de Autobuze, din bugetul primăriei au fost alocate 80 milioane de lei. Potrivit autorităților locale, cele mai noi autobuze care circulă pe străzile capitalei au fost cumpărate în anul 2006. Autovehiculele au peste un milion de kilometri la bord, iar lucrările de reparaţii depăşesc 15 milioane de lei anual.

Parcul de Autobuze din municipiul Chișinău are în dotare 95 de autobuze, care circulă pe 22 de rute. Autoritățile locale își propun ca numărul autobuzelor din dotare să ajungă la 150.

img19001156

img19001156

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!