ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe școli și grădinițe din țară vor fi renovate

14:09 | 11.02.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. Mai multe instituții de învățământ general vor beneficia de dotări, lucrări de construcții sau renovare, inclusiv a blocurilor sanitare. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de către executiv, informează MOLDPRES.

Potrivit deciziei guvernului, pentru reparația și dotarea instituțiilor de educație timpurie vor fi alocate 30 mln de lei, iar pentru construcția și renovarea blocurilor sanitare în școli – 5 mln de lei. Astfel, în lista grădinițelor potențial beneficiare de investiții se numără 53 de instituții din 48 de localități ale raioanelor Călărași, Ialoveni, Nisporeni, Strășeni, Rezina și Telenești. Totodată, alte 22 de școli din Călărași, Ialoveni, Florești, Nisporeni și Strășeni vor beneficia de construcția blocurilor sanitare noi. 

Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu Fondul de Investiţii Sociale din Moldova, și are drept scop atât dezvoltarea infrastructurii și dotarea grădinițelor, cât și îmbunătățirea condițiilor de igienă și sanitație în instituțiile de învăţământ.

img19001158

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!