ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul UE propune măsuri pentru contracararea ingerinţelor externe în campaniile electorale

16:42 | 19.02.2019 Categorie: Externe

Bruxelles, 19 feb. /MOLDPRES/. Consiliul UE a propus, marţi, o serie de măsuri pentru contracararea campaniilor care au scopul dezinformării, subliniind că este necesară o abordare sistemică pentru respingerea riscurilor hibride şi cibernetice asupra proceselor electorale, transmite Mediafax, preluat de MOLDPRES.

Consiliul Uniunii Europene subliniază, conform concluziilor prezentate pe site-ul instituţiei, că "ameninţările la adresa proceselor electorale pot lua diverse forme, inclusiv de tip hibrid, cibernetic şi pentru dezinformare".

"Prin urmare, este necesară o abordare holistă, completă, precum şi acţiuni decisive pentru contracararea acestor ameninţări antagonice şi subversive", subliniază Consiliul UE.

Instituţia evidenţiază necesitatea "abordării securităţii cibernetice printr-un sistem coerent, la nivel naţional, european şi mondial", prin măsuri de protejare a proceselor electorale şi a participanţilor la dezbateri democratice de ameninţările cibernetice", ţinându-se cont de faptul că responsabilitatea organizării alegerilor intră în competenţa statelor membre, inclusiv în cazul scrutinului europarlamentar.

img19001420

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!