ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorii instituțiilor de învățământ și angajații MAI vor primi salarii mai mari

12:23 | 21.02.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare a legii cu privire la modificarea articolului 10 din Legea bugetului de stat pentru anul 2019 va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Directorii de grădinițe, școli și colegii vor primi salarii mai mari, în medie cu 1000-1200 de lei. Astfel, în urma modificărilor, vor fi majorate valorile minime de referinţă pentru calcularea salariilor a circa 4 mii de persoane care ocupă funcții de conducere în cadrul instituțiilor de învățământ.

Potrivit aceluiaşi document, vor fi majorate şi salariile subofiţerilor, dar şi ofiţerilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În acest caz, majorările vor constitui aproximativ 500 și 800 de lei, de care vor beneficia 9500 de angajaţi ai MAI.

De asemenea, cinci consilieri ai Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor vor avea venituri mai mari. Pentru efectuarea majorărilor sunt necesare 138 milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul de stat.

Introducerea modificărilor în Legea bugetul de stat pentru acest an a fost aprobată de către guvern prin asumare de răspundere.

img19001479

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!