ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul agreat al Republicii Letonia a prezentat copiile scrisorilor de acreditare la MAEIE

13:57 | 21.02.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Stadiul actual al relațiilor dintre Republica Moldova şi Letonia, contactele dinamice frecvente dintre ţările noastre, precum şi cooperarea politico-diplomatică şi sectorială au fost discutate astăzi de către secretarul de stat al MAEIE, Carolina Perebinos, în cadrul întrevederii cu ambasadorul agreat al Republicii Letonia, Uldis Mikut, care şi-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE. 

Cei doi oficiali au efectuat punctual o trecere în revistă a relaţiilor bilaterale, referindu-se la perspectivele dialogului moldo-leton, interlocutorii realizând şi un schimb de opinii privind interacţiunea în diverse domenii în perioada următoare, inclusiv pe dimensiunea integrării europene, dat fiind faptul aniversării a 10-a de la lansarea Parteneriatului Estic. În context, Ambasadorul Uldis Mikut a reiterat susţinerea ţării sale pentru avansarea parcursului european al Republicii Moldova. 

Secretarul de stat moldovean a exprimat mulţumiri interlocutorului pentru diversele proiecte sectoriale finanţate de guvernul leton în cadrul asistenţei pentru dezvoltare. În context, Ambasadorul Uldis Mikut a confirmat că ţara sa va continua acordarea asistenţei şi expertizei necesare în multiple domenii.

Interlocutorii au mai discutat subiecte ce vizează avansarea colaborării comercial-economice, consolidarea cadrului juridic bilateral, cooperarea şi susţinerea reciprocă în cadrul organizaţiilor internaţionale etc.

Secretarul de stat Carolina Perebinos i-a urat succes ambasadorului leton în îndeplinirea mandatului şi l-a asigurat de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene în desfășurarea activității sale în ţara noastră.

img19001486

img19001486

img19001486

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!