ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe instituții teatrale și concertistice vor fi reorganizate

15:07 | 21.02.2019 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Mai multe instituții teatrale și concertistice vor fi reorganizate, prin transformarea acestora din întreprinderi de stat în instituții publice. Hotărârea va fi publicată mâine în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, printre instituțiile vizate se numără Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Teatrul Republican „Luceafărul”, Teatrul Național „Eugene Ionesco”, Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P. Cehov”, Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”, Teatrul „Alexei Mateevici”, Teatrul Național de Stat „Vasile Alecsandri”, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Sala cu Orgă și Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „JOC”.

Hotărârea va intra în vigoare la data publicării. În termen de cinci zile de la data publicării, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va crea comisia care va asigura reorganizarea întreprinderilor vizate. 

În document este stipulat că salariul personalului teatrelor, circurilor și organizațiilor concertistice fondate de stat, care funcționează în regim de autogestiune financiar-economică se va calcula începând cu luna decembrie a anului 2018, conform prevederilor noii hotărâri.

img19001492

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!