ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un moldovean a obţinut poliţă medicală pe viaţă după ce a donat o parte din ficat unui copil

14:48 | 22.02.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Un bărbat a obţinut o adeverinţă de asigurat pe termen nelimitat de la Compania Naţională de Asigurări în Medicină după ce i-a donat o parte din ficatul său unei fetiţe, beneficiară a primului transplant hepatic efectuat unui copil în Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Adeverinţa i-a fost înmânată donatorului de directorul CNAM, Tamara Andruşca. Acesta a primit pe lângă adeverinţă şi o Insigna de Aur a CNAM.

Adeverinţa confirmă faptul că donatorul face parte din categoriile asigurate de Guvern şi că va deţine pe tot parcursul vieţii acest statut. În baza documentului, bărbatul va putea beneficia de gama de servicii oferite la cele şase niveluri de asistenţă medicală (urgentă prespitalicească, primară, specializată de ambulator, spitalicească, servicii de înaltă performanţă, îngrijiri medicale comunitare şi la domiciliu), inclusiv medicamente compensate şi gratuite.

Prima operaţie de transplant hepatic la copii a avut loc recent, fiind efectuată de  echipe de medici de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga” și  specialişti din România.                                                                

 

 

img19001528

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!