ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legea privind modificarea formulei de indexare a pensiilor va fi publicată în Monitorul Oficial

09:46 | 14.03.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Legea care prevede modificarea formulei de indexare a pensiilor și decretul șefului statului privind promulgarea acesteia vor fi publicate în numărul de mâine al Monitorului Oficial, transmite MOLDPRES.

Legea respectivă a fost aprobată prin asumarea răspunderii guvernului în fața parlamentului.

Conform noii formule stabilită în lege, pensiile vor fi indexate în funcție de media creșterii prețurilor pentru ultimii trei ani, și nu doar pentru anul precedent cum era până în prezent. Respectiv, noua formulă va permite indexarea pensiilor cu 5,3% din 1 aprilie curent, de aproape 2 ori mai mult decât după formula veche.

Legea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Totodată, modalitatea de indexare stabilită prin noua lege se va utiliza inclusiv la determinarea coeficientului de indexare a prestațiilor de asigurări sociale și a unor prestații sociale de stat la 1 aprilie 2019.

img19002035

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!