ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oamenii de creaţie decorați cu „Ordinul Republicii” vor primi o alocaţie lunară de 500 de lei

09:56 | 14.03.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare şi Legea pentru modificarea articolului 225 din legea nr. 21/2013 cu privire la oamenii de creație și la uniunile de creație vor fi publicate mâine în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit noilor modificări ale legislaţiei care vor întra de mâine în vigoare, beneficiarii de indemnizație de merit, decorați cu „Ordinul Republicii”, cetățeni ai Republicii Moldova, domiciliați pe teritoriul Republicii Moldova, care și-au stabilit dreptul la pensie sau alocație socială de stat într-un alt stat, au dreptul la alocație lunară nominală de stat în mărime de 500 de lei.

Alocația lunară nominală de stat pentru persoanele cu merite deosebite față de stat se va achita din bugetul de stat de către Casa Națională de Asigurări Sociale.

img19002036

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!