ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regulile de acordare a indemnizațiilor pentru chirie colaboratorilor MAI vor fi modificate

10:11 | 14.03.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Regulile de acordare a indemnizațiilor pentru închirierea spațiului locativ funcționarilor publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor fi modificate, potrivit unei hotărâri care va fi publicată mâine în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Hotărârea vizează modificarea regulamentului cu privire la modul de achitare a indemnizațiilor respective.

Astfel, potrivit modificărilor, de indemnizație pot beneficia funcționarii publici cu statut special ai MAI care, împreună cu membrii familiei lor, nu dețin în proprietate o locuință sau nu beneficiază de spațiu locativ de serviciu sau dețin în proprietate o locuință situată în afara razei de 30 km de la locul de muncă. Indemnizația va fi egală cu suma prevăzută de contractul de închiriere, dar nu va depăși valoarea de referință pentru calcularea salariilor angajaților din sectorul bugetar, pentru anul în curs. Valoarea de referință menționată va fi stabilită anual în Legea bugetului de stat.

Hotărârea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial. 

img19002038

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!