ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe posturi vamale de la frontiera moldo-ucraineană vor fi supravegheate video

10:30 | 14.03.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Mai multe posturi vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-ucrainene vor dispune de sisteme performante de supraveghere video, cu posibilitatea  înregistrării automatizate a plăcuțelor de înmatriculare, informează MOLDPRES.

În Republica Moldova, de aceste dotări vor beneficia posturile Otaci, Criva, Tudora și Vulcănești, iar pe partea ucraineană sunt vizate posturile Moghiliov-Podolsk, Mamaliga, Starokazacie, Vinogradovka și Platonovo.

Totodată, va fi supus modernizării și Centrul de monitorizare și prelucrare a datelor din cadrul Serviciului Vamal. Acțiunile vor realizate în cadrul unui proiect ce urmează a fi implementat de Organizația Mondială pentru Migrație în Moldova. Bugetul proiectului este de 4,44 mln euro, dintre care peste 3,5 mln euro sunt oferiți de UE, iar 888 mii euro constituie cofinanțarea Guvernelor Republicii Moldova și Ucrainei.

Etapele de implementare a proiectului au fost discutate în cadrul unei întrevederi a directorului Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie cu șeful Misiunii OIM Moldova, Lars Johan Lönnback.

Potrivit proiectului, sistemul de supraveghere video va dispune de o serie de funcționalități avansate precum citirea plăcuțelor de înmatriculare, monitorizarea timpului de perfectare de către fiecare autoritate prezentă în post sau prelucrarea datelor privind masa și dimensiunile autocamioanelor. Sistemul va mai permite schimbul online al acestor date între serviciile vamale ale celor două state.

img19002040

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!