ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PDM a lansat o nouă invitație la dialog blocului “ACUM”

12:10 | 14.03.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Partidul Democrat din Moldova a lansat astăzi o nouă invitație la dialog blocului “ACUM”. Anunţul a fost făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă, susținut după ședința Consiliului Executiv al formaţiunii, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Candu, invitaţia a fost făcută public pentru a se evita speculațiile. ”Trebuie să ne asumăm responsabilitatea faţă de cetățeni, prin dialog şi comunicare putem găsi soluţii”, a  opinat Candu.

Speakerul a spus că regretă faptul că prima invitație la dialog a fost refuzată. "Dacă liderii blocului electoral “ACUM” ar fi acceptat dialogul, ar fi văzut că echipa PDM este foarte flexibilă şi are interesul în primul rând al cetăţenilor şi al angajamentelor pe care le-am făcut în campania electorală. Chiar dacă PDM are mai multe mandate în parlament, noi am fi fost dispuşi să oferim colegilor din “ACUM” conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcţia de prim-ministru. Le-am fi arătat flexibilitate în tot ceea ce înseamnă dialog şi tot ce înseamnă interesul cetăţeanului şi interesul ţării", a precizat  Candu.

El a adăugat că democraţii aşteaptă răspunsul blocului “ACUM” până la începutul săptămânii viitoare, iar dacă invitaţia nu va fi acceptată, Consiliul Executiv al PDM se va întruni în şedinţă pentru decizii ulterioare.

img19002044

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!