ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ADR Centru va relua reabilitarea traseului Ungheni – Cetireni – Alexeevca

13:58 | 14.03.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul Ungheni – Cetireni – Alexeevca este un proiect important şi trebuie reluat în viitorul apropiat, în strictă conformitate cu graficul de execuţie stabilit, potrivit lui Viorel Jardan, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), citat de MOLDPRES.

Derularea proiectului a fost examinată în această săptămână, în cadrul unei şedinţe cu participarea specialiştilor ADR Centru, reprezentanților  Consiliului raional Ungheni, responsabilului tehnic contractat pentru acest proiect, precum și reprezentanților operatorului economic desemnat pentru realizarea lucrărilor, conform proiectului.

Operatorul economic a dat asigurări că lucrările vor fi realizate în timp util și în conformitate cu standardele de calitate. Astfel, în scurt timp urmează să fie inițiate lucrările de reabilitare a porțiunii de traseu cuprinsă între localitățile Florițoaia Nouă - Unțești din municipiul Ungheni.

Proiectul de la Ungheni prevede asigurarea accesului rapid și sigur la serviciile publice medicale, de învăţământ, administrative, juridice, pentru populaţia din zona Ungheni - Alexeevca. De asemenea, o tendinţă este şi creşterea  circuitului economic în localitățile din regiune, caracterizate prin infrastructură economico-socială deficitară. În anul 2019, pentru acest proiect va fi alocată suma de opt milioane de lei, din Fondul Național de Dezvoltare Regională,  la care se mai adaugă contribuția de un milion de lei din partea Consiliului raional Ungheni.

Proiectul "Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L392 Ungheni - Cetireni - Alexeevca" este implementat de ADR Centru și finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională, cu participarea administraţiei locale și urmează a fi realizat până la sfârșitul anului 2020. 

img19002051

img19002051

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!