ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Staționarea maşinilor pe trotuar este admisă doar în locurile special amenajate, anunţă INP

15:40 | 19.03.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Oprirea sau staționarea unităților de transport cu intrarea parțial sau în întregime pe trotuar este admisă doar în locurile special amenajate. Inspectoratul Naţional de Patrulare a venit astăzi cu precizări cu privire la ultimele modificări operate în Regulamentul Circulației Rutiere, comunică MOLDPRES.

Ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare /INP/, Natalia Golovco, a specificat că după apariţia mai multor informaţii eronate, INP a decis să vină cu precizări cu privire la noile reguli pentru parcarea pe trotuare.

Astfel, INP anunţă că oprirea sau staționarea unităților de transport cu intrarea parțial sau în întregime pe trotuar este admisă doar în locurile special amenajate, marcate prin indicator rutier „parcare” sau „parcare rezervată”, precum și prin marcajul rutier „linia îngustă continuă”, însoțite de panourile adiționale care indică modalitatea de poziționare a vehiculului, cu respectarea distanței minime de 1,5 metri destinate circulației pietonilor.

Totodată, vehiculele staţionate nu trebuie să blocheze accesul la scări, rampe sau planuri înclinate de bordură, destinate persoanelor cu nevoi speciale.

Potrivit sursei citate, oprirea sau staționarea mijloacelor de transport pe alte porțiuni de drum care nu sunt marcate corespunzător, chiar și cu respectarea distanței de 1,5 metri, va atrage după sine răspunderea contravențională prin aplicarea unei amenzi de până la 1500 de lei și patru puncte de penalizare.

img19002181

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!