ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

INP a depistat peste 80 de șoferi care nu au acordat prioritate mașinilor cu girofar

10:31 | 23.03.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Peste 80 de șoferi nu au acordat prioritate autovehiculelor cu regim prioritar de circulație. Aceștia au fost depistați în trafic de colaboratorii Inspectoratului Național de Patrulare (INP) în cadrul operațiunii „Girofar”, informează MOLDPRES.

Pe parcursul a trei zile, INP a desfășurat operațiunea „Girofar” pentru a responsabiliza șoferii și a preveni accidentele rutiere cu implicarea autovehiculelor cu regim prioritar de circulație, cum ar fi pompierii, ambulanțele și mașinile poliției.

Potrivit legislației, conducătorii auto care nu acordă prioritate vehiculelor cu dispozitivele de semnalizare luminoasă și sonoră în funcțiune, se sancționează cu amendă de la 750 la 900 de lei, cu aplicarea a patru puncte de penalizare.

INP îndeamnă șoferii și pietonii să manifeste prudență în trafic și să se conformeze Regulamentului circulației rutiere.

img19002316

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!