ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNAM a primit peste 30 de dosare privind practica liberă a medicului de familie

09:36 | 13.04.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. De la începutul anului curent, Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a recepționat 33 de dosare privind practica liberă a medicului de familie. Ca rezultat, au fost semnate cinci contracte de acordare a asistenței medicale primare, iar alte 28 de dosare sunt în proces de examinare, informează MOLDPRES.  

Potrivit procedurii, autorii dosarelor care întrunesc cerințele necesare sunt incluși în lista potențialilor prestatori de asistență medicală primară, iar ulterior o Comisie a CNAM evaluează la fața locului capacitatea acestora de a oferi servicii medicale. În urma evaluării, sunt desemnați prestatorii cu care urmează să fie încheiate contracte de acordare a asistenței medicale în cadrul AOAM.

Din toamna anului trecut, medicii de familie pot depune cereri pentru atribuirea liberei practici. Aceștia pot opta pentru crearea unui cabinet individual, pot activa alături de alți colegi într-un centru al medicilor de familie sau în calitate de angajat în cadrul unui prestator de asistență medicală primară existent.

Medicii vor primi în gestiune un sector teritorial delimitat, care cuprinde după caz una sau mai multe localități, străzi, case sau blocuri. Finanțările vor fi oferite de către CNAM în funcție de numărul de pacienți, dar și de serviciile prestate suplimentar.

img19002946

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!