ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anastasia Nichita a cucerit bronzul la Europenele de lupte libere

10:46 | 13.04.2019 Categorie: Sport

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Luptătoarea moldoveană de stil liber Anastasia Nichita (57 kg) a obținut ieri medalia de bronz la Campionatul European, care se desfășoară la București, relatează MOLDPRES.

După trei victorii consecutive, categorice, în meciurile disputate cu Elena Brugger (Germania, 10-0), Maria Wrezesien (Polonia, 10-0) și Grace Bullen (Norvegia, 13-2), campioană mondială, ea i-a cedat într-o partidă echilibrată (6-6) Tetyanei Kit din Ucraina. Întâlnirea pentru medalia de bronz cu Mathilde Riviere (Franța), de asemenea, a fost relativ egală. Anastasia Nichita a învins la limită, cu scorul 8-7.

”Este, indiscutabil, un succes. Anastasia a continuat frumoasele succese obținute anterior de codrencele Natalia Budu, și ea originară din Tătărești (Strășeni), Mariana Cherdivară-Eșanu (Călărași)”, astfel a comentat performanța Antrenorul emerit Petru Marta.

Coechipiera Mariana Draguțan (55 kg) i-a cedat în disputa pentru medalia de bronz Andreei Ana (România) și s-a clasat pe locul cinci.

Ieri au intrat în concurs luptătorii de stil greco-roman. Donior Islamov (63 kg) și Viorel Burduja (82 kg) au părăsit competiția în primul tur. Daniel Cataraga (77 kg) a repurtat două victorii, a suferit o înfrângere și va lupta în seara zilei, în recalificări, pentru a obține medalia de bronz.

Astăzi vor intra în concurs Victor Ciobanu (60 kg), Valentin Petic (67 kg), Anatolie Popov (72 kg), Mihail Bradu (82 kg). Campionatul se va încheia mâine, 14 aprilie.

img19002951

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!