ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au emis Cod Galben de vânt puternic

12:45 | 15.04.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi, pe întreg teritoriul ţării, o avertizare de Cod Galben de vânt puternic, informează MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, pe teritoriul Republicii Moldova se prevede o creştere a vitezei vântului nord-estiс, în rafale de până la 15-18 m/s.

În acest context, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sunt copaci uscaţi sau fire electrice de înaltă tensiune.

Odată cu intensificarea vântului, vremea se va răci puţin. Conform datelor SHS, în următoarele 24 de ore, pe întreg teritoriul ţării, valorile termice vor ajunge până la  6 grade Celsius, noaptea, şi până la 13 grade, ziua. De marţi, în toate regiunile sunt posibile ploi.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

img19002983

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!