ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile locale vor prezenta planurile de reabilitare a infrastructurii pentru anul 2019

12:31 | 23.04.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Economiei și Infrastructurii a solicitat autorităților publice locale de nivelul II informații privind utilizarea mijloacelor fondului rutier pentru 2018 și planurile de reabilitare a infrastructurii pentru anul curent, transmite MOLDPRES. 

„Este foarte important să existe o colaborare între autoritățile publice locale și cele centrale. Trebuie să dăm dovadă de muncă eficientă în echipă, pentru a crea condiții bune și o infrastructură modernă pentru cetățenii țării noastre”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici. 

De asemenea, Ministerul Economiei a îndemnat autoritățile locale să comunice despre impedimentele întâmpinate la reabilitarea drumurilor publice locale de interes național, dar și acțiunile care au fost întreprinse pentru soluționarea acestora. Informația va fi examinată în cadrul Consiliului rutier. 

În anul 2018, au fost construiți 1 600 km de drumuri. Pentru anul 2019, în cadrul Programului național „Drumuri Bune 2 pentru Moldova” este planificată reabilitarea a încă 2600 km de drum.

img19003227

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!